Teriyakilaxmed lite grönsaker. Teriyaki är en tillagningsteknik med ursprung i Japan, den är baserad på en söt sojabaserad sås som man marinerar kött eller fisk i och där man sedan antingen grillar eller ugnsbakar (med övervärme) proteinet
1Sallad200 g glasnudlar, kokta och nerkylda med kallt vatten 1 knippe rädisa, i kvartar 2 gemsallad, i munsstora bitar 0,5 gurka, tärnad i tärningar 12 körsbärstomater, halverade 2 salladslökar, tunt skivade
En Japan- inspirerad kryddblandning med het wasabi och svarta och vita sesamfrön som passar riktigt bra till lax men som även gjorde sig fint i denna torsk- och räkpanna
Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Blanda Teriyakisåsen med ingefära. Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av teriyakisåsen
Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Blanda Teriakisåsen med ingefära. Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av teryakisåsen
Skala räkorna och hacka avokadon, finhacka löken och blanda med färskost och wasabi, bred ut blandningen över tortillan och rulla ihop till rullar, knyt ev ihop dem med gräslöksstrån
Smaka av med salt och peppar. Vi har dekorerat med blad från kärleksört som trivs bra i vår trädgård. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till ett ark
Smaka av med salt och peppar. Skär den i bitar medan fortfarande är fryst. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till ett ark
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.