Medan laxen tillagas, häll över återstående marinad i en kastrull. Servera med nudlar eller ris. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter
För ca 4 personer, som en sidrätt1 gurka1 vitlök, pressad2 msk sesamolja2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger1/2 tsk salt1/2 tsk strösockerrostade sesamfrönJag hyvlade gurkan med mitt specialredsakp som jag köpt i Indien, jag kommer återkomma senare till detta verktyg
Min dotter hade gjort iordning Teriyakilaxmed basmatiris och en strimlad sallad. Idag kom jag hem till ett mysig kök med tända ljus med doft av asiatisk restaurang
Dela gurkan och gröp fröna ur den med en sked. Blanda gurkan med creme fraiche eller matyoghurt. med någon msk vatten eller citron till lite mer såsig konsistens
Teriyakilaxmed lite grönsaker. Teriyaki är en tillagningsteknik med ursprung i Japan, den är baserad på en söt sojabaserad sås som man marinerar kött eller fisk i och där man sedan antingen grillar eller ugnsbakar (med övervärme) proteinet
1Sallad200 g glasnudlar, kokta och nerkylda med kallt vatten 1 knippe rädisa, i kvartar 2 gemsallad, i munsstora bitar 0,5 gurka, tärnad i tärningar 12 körsbärstomater, halverade 2 salladslökar, tunt skivade
Salta med kanske 2-3msk salt och blanda väl. Koreansk gurksallad - Oi Muchim (오이무침). Oi Muchim är en liten gurksallad som kan serveras som sidorätt eller som del av en Bibimbap
Börja med att blanda ättika, socker och salt så att det löser sig. Gillar man klassisk pressgurka så lovar jag att detta också kommer att bli en favorit som passar till många rätter, även svensk husmanskost fast det är hackad röd chili som gör den extra het
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.