Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g lax (av typen Salma eller Fröya) 1 msk teriyaki- och sesamolja (asian wok, Santa Maria) 2 msk sesamfrön, rostade 100 g glasnudlar 2 msk olivolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 10 sockerärtor, finstrimlade 1 klyfta vitlök, pressad (1 stor eller 2 mindre) 0,5-1 msk färsk ingefära, riven 1 limefrukt, pressad 0,5 msk sesamolja 1 kruka koriander salt (efter smak)
  • Chili-garlicmajonnäs2 äggulor 1-2 tsk japansk soja 0,5 krm salt 2 dl rapsolja 0,5 dl chili garlic sauce (alt srirachasås ca 1-2 msk) 0,5-1 limefrukt, pressad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.