Måndag är som vanligt en av de tråkigaste dagarna, inte för att jag har jobbångest eller har hela veckan framför mig utan för att det är just måndag, segt, grått, måndigt
IngredienserTorkade sojabönor som blötlagts i vatten över nattenTempehsvampsporerNågra fryspåsarEn skvätt äppelcidervinägerEtt vasst föremål typ strumpsticka, potatisprovare eller liknandeEtt galler att lägga påsarna på Ett lite varmare ställe att placera dem på, ovanpå ett kylskåp eller i ett dvdskåp Gör så här
Tillsätt den ångkokade tempehen till skålen och mosa den ordentligt. *Har du ingen ångkokare går det att ångkoka genom att lägga tempehen i en sil (inte av plast), som du placerar över en rostfri kastrull med lite vatten i botten och lock
Tempeh är en produkt baserad på sojabönor. Tempehsvampsporer. Ofta finns det en kniv som skär grovt och då är det mycket lättare för svampmycelet att tränga in överallt och du får fastare tempeh som inte faller isär)
Dagens mellis blev en riktig proteinbomb. Jag blev sugen på en smoothie till mellis idag. Normalt sett är det mest barnen som dricker det men ibland känner även jag för det
Tempeh har en lätt syrlig och något oangenäm smak i rått format, den behöver helt enkelt en dos marinad och en gnutta kärlek för att komma till sin rätta
Tempeh har en lätt syrlig och något oangenäm smak i rått format, den behöver helt enkelt en dos marinad och en gnutta kärlek för att komma till sin rätta
väljer du tofu eller tempeh som fyllning, är dessa helt vaganska. När de börjar få lite yta häller du på BBQ-såsen och låter den klibba fast sig på tempehn
När jag arbetade i Ryssland åt jag ofta nässelsoppa på St. Petersburgs restauranger så här års. Kall eller varm spelar ingen roll, det är lika gott vilket som men ägghalvor ska det serveras till och gärna smetana och något gott hembakat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.