Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte medkanel och vaniljpulver
Blanda med mascarpone. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans medkanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplenmed Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Att göra eget äppelmos är så otroligt enkelt och ger en så fantastiskt härlig mersmak. Sila av vattnet, men spara vätskan, häll tillbaka äpplena i kastrullen tillsammans med socker och kanel
Toppa med valfria bär/frukt eller ät som den är. Kanel. 1. Riv äpple, vispa i ägg och rest. Ingredienser. 2. Använd antingen en mugg eller skål som tål mikro
Äppelmosmed smak av kanelKokaäppelmoset. Och vem vill inte ha rosa äppelmos. I år testade jag att smaksätta det rosa moset medkanel för att om möjligt göra det ännu festligare
Lägg äppelbitarna tillsammans med vattnet och kanelstång i en kastrull. En hel pappkasse medäpplen. Dela skalade och urkärnade äpplen i fyra delar (Lägg äpplena i vatten medan du skalar och urkärnar dem så att de inte mörknar)
Ringla sirap, gärna lönnsirap, över och servera med en kula vaniljglass. (Du behöver inte skala äpplet) Strö på socker och kanel i den mängd du vill ha
Saftiga och med fullvärdigt protein. Recept Glutenfria Äpple/Kanel Muffins. Här kommer receptet på de glutenfria äppel/kanel muffins jag serverade på Leóns kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.