Servera rikligt med smör/bregott och pålägg. Mitt recept på LCHFscones flöder flitigt på instagram. Forma scones med händerna, min smet är ofta ganska torr, så det fungerar bra att forma, annars klicka ut med sked
Scones / Muffins ca. Till sylt, måste man ju ha scones. Smeten till muffins när man använder lchf, är väldigt lös, så jag tycker inte att vanliga i papper fungerar
Jag tog smör, rårörd havtornssylt och Änglamarks ekologiska, lagrade ost till sconesen. Det här receptet tog jag fram till den engelska utgåvan av min kokbok Långkok för LCHF och Paleo som kommer ut i USA och England nästa år i augusti
Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla. 6 st. 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
Tekakor till frukost. 4 tekakor eller 6 hamburgerbröd. 4 tekakor eller 6 hamburgerbröd. Bröd är ju det som iallafall jag saknar när jag försöker äta lågkolhydratskost
Vispa äggen fluffigt. Smält smöret och rör ner det, grädden och yoghurten i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner det i äggsmeten
Dela degen i sex delar och forma till tekakor (du kan strö på riven ost om du vill variera sconsen). 2 dl vetemjöl1 dl kornmjöl (kan bytas mot vetemjöl)1 dl havregryn2 tsk bakpulver½ tsk salt50 g margarin1½ dl yoghurt naturell (eller filmjölk)Eventuellt riven ost
Nja, både och säger jag, jag har verkligen inget emot att vara hemma och vara ledig men barnen började klättra på väggarna så de behövde nog komma iväg till dagis/skola nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.