Knäcke medkummin, fänkål, sesamfrön & flingsalt. Jag gjorde exakt som hans recept förutom att jag även tillsatte hel fänkål som jag mortlade tillsammans medkummin
Smaksatt med mycket fänkål, kummin och en gnutta mald ingefära och med sötma från mörk sirap. Proportionerna i receptet är inte exakta men degen ska bli ganska fast och elastisk, börja hellre med lite för lite mjöl och tillsätt mera vartefter
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Medans brödet jäser så sätt gärna in en plåt på den näst nedersta falsen i ugnen så att den bli riktigt varm
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.