1 salt1.
Blanda jäst och mjölk så att jästen löser sig i mjölken. 2. Tillsätt mjöl, socker/honung och smör och knåda i ca 10 minuter.3. Tillsätt saltet och knåda i ytterligare 3 minuter. 4. Låt degen vila 45-50 min någonstans där det är dragfritt, eller lägg degen i en smord låda med lock. 5. Dela upp degen i 12-13 delar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg kakorna på smord plåt och nagga dem med en gaffel. 6. Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn, ställ in plåten med bröden. Nu har du byggt ditt eget jäs skåp, jäs ytterligare ca 1 timme.7. Ta ut plåten och långpannan med vatten och sätt ugnen på 220 grader. När ugnen nått rätt temperatur så grädda tekakorna i ca 4-7 minuter. Lyft direkt av tekakorna från plåten så att de inte eftergräddas.
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.