Tekakor.
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kall mjölk
  • 1 jäst
  • 1 honung eller strösocker
  • 1 vetemjöl special
  • 1 smör, rumstempererat
  • 1 salt1. Blanda jäst och mjölk så att jästen löser sig i mjölken. 2. Tillsätt mjöl, socker/honung och smör och knåda i ca 10 minuter.3. Tillsätt saltet och knåda i ytterligare 3 minuter. 4. Låt degen vila 45-50 min någonstans där det är dragfritt, eller lägg degen i en smord låda med lock. 5. Dela upp degen i 12-13 delar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg kakorna på smord plåt och nagga dem med en gaffel.  6. Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn, ställ in plåten med bröden. Nu har du byggt ditt eget jäs skåp, jäs ytterligare ca 1 timme.7. Ta ut plåten och långpannan med vatten och sätt ugnen på 220 grader. När ugnen nått rätt temperatur så grädda tekakorna i ca 4-7 minuter. Lyft direkt av tekakorna från plåten så att de inte eftergräddas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.