Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]. Fyllning150 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 80 g vaniljsocker [6 msk]. Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker
Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]. Fyllning150 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 80 g vaniljsocker [6 msk]. Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker
Blodgrapeglass250 g grädde [2,5 dl] 350 g mjölk [3,5 dl] 50 g honung [ca 1/3 dl] 90 g strösocker [1 dl] 100 g äggula [6-7 st] 200 g blodapelsinjuice [2 dl]. 1Salt maräng med sichuanpeppar90 g äggvita [2-3 st] 90 g rörsocker, strö [1 dl] 90 g florsocker ca 2 g salt 4 g sichuanpeppar, nymalen. 1Servering4blodapelsiner
Chokladrulltårta165 g ägg [3] 120 g strösocker [3] 15 g vaniljsocker [2 msk] 100 g vetemjöl [1,5 dl 2 tsk] 1 tsk bakpulver 20 g kakao [0,5 dl] 50 g mjölk (0,5 dl) [0,5 dl] strösocker (till efter gräddning). Mjuk chokladbotten120 g vetemjöl [2 dl] 150 g strösocker [1,66 dl] 40 g kakao [1 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 5 g bakpulver [0,5 tsk] 5 g vaniljsocker [1 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 55 g ägg, rumstempererade [1] 100 g mjölk, rumstempererad [1 dl] 60 g olja [0,66 dl] 115 g kaffe, varmt [1 dl 1 msk]. Hasselnötsgianduja15 g vatten [1 msk] 90 g strösocker [1 dl] 150 g hasselnötter, rostade [3 dl] 110 g choklad (ljus) 1 g flingsalt 40 g matolja. Körsbärspannacotta200 g körsbär, frysta (eller valfria bär) 200 g vispgrädde [1 dl] 4 msk strösocker 2 gelatinblad, blötlagt i allt vatten. Yoghurtmousse2 gelatinblad 300 g vispgrädde 150 g turkisk yoghurt 20 g florsocker 2 tsk vaniljsocker. Mörk chokladmousse3 g gelatinblad [1] 200 g vispgrädde [2 dl] 100 g vispgrädde [1 dl] 100 g mörk choklad 80 g äggula [4] 40 g vatten 60 g strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.