Tofu köper man nog oftast färdig men man kan ju också göra den själv, antingen från grunden med sojabönor eller som idag en hemgjord tofu gjord på färdig sojamjölk
Det är ändå lite roligt när man tänker på det. I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
I Sverige är det ju väldigt vanligt att man gör sitt eget julgodis. Man samlas med familj och vänner och gör kola, marsipan, pepparkakor och choklad en hel dag och under tiden dricks det glögg, småpratas och smakas
Det här ett riktigt julbröd som innehåller alla de klassiska, svenska julsmakerna. Kryddnejlika, pomerans, ingefära och kummin ger en underbar doft och smak som genast tar mig tillbaka till mina barndoms jular
Idag blir det grön pytt i panna med picklad rödkål till middag hos oss. Vanligtvis brukar man väl göra just pytt på rester fast jag brukar hinna äta upp mina rester till lunch och står alltid utan till just middagen
Jag köpte en hel famn med grönkål häromdagen och har allsköns idéer om vad jag ska göra med den. Här kommer ett första resultat som passar till en god lunch eller varför inte som en aptitretare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.