5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
Rabarbern blir visst så stor tack vare att kaffesump hällts på växtplatsen hela vintern (o sedan med) och alltså inte myllats ned för att påverka jordstrukturen
Av rabarbern ville jag göra något nytt, alltså inte en god crumble eller parfait eller marängpaj (trots att de alla är urgoda) och till slut föll valet på en smördegstarte medvaniljkräm
Flagad mandelStek rabarbernamed socker, sirap och lite kanel. Ta ett dricks glas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i
Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet. Känn med en sticka så kaka är färdig. Skeda över rabarbernaoch jordgubbarna jämt över hela kakan
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.