6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Bakad rotselleri. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer
Borsta rent rotsellerinmed rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja
En av rätterna vi åt i torsdags var den här löjligt goda, långbakade rotsellerin som vi serverade med hasselnötter, parmesan, citronmajonnäs och löskokt ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.