Några omrörningar för mycket och smeten kan vara förstörd, så var försiktig. Det gäller att vara väldigt försiktig när man blandar i marängsmetenmed mandelblandningen
Ger ca 50 skorpor 100 g smör 1/2 g saffran 1/2 tsk salt 100 g sötmandel 100 g vitchoklad 6 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl torkade tranbär 3 ägg 2 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Garnera meden del av tranbären, och servera resten vid sidan om. Med Limoncellomarinerade tranbär till blir det en alldeles förträfflig dessert till någon av julens alla kalas
Till min senaste födelsedag för några veckor sedan bestämde jag mig för att det är dags att börja göra lite egna kakor igen och vad är väl bättre än att experimentera fram en egen variant av mina nya favvokakor
Vispa smör och socker pösigt med elvisp, tillsätt sedan ägget och vispa igen. Dessa är helt ljuvliga enligt mig som älskar allt som har med socker att göra
Häll ner den varma sockerlagen i äggvitan under vispning och fortsätt vispa tills marängen svalnat. Tvätta apelsinerna och skala av det yttersta skalet på apelsinen ( ej det vita, det blir beskt )
Rulla dem som bollar och lägg ut dem ganska glest på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Kanske inte den bästa kombination om man ska lyckas med vikten just
Men det är några som inte tycker om smaken av bovetemjöl, så jag testade med kokosmjöl, majsmjöl och potatismjöl idag istället och det blev en annan smak och kokosmjöl har en förmåga att dra till sig vätska väldigt mycket så det blev mindre mjöl
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.