30 min
Fyllning: Vispa samman ägg, grädde, senap, honung, dill och pepparrot. Strimla laxen och fördela den och riven ost i formarna. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, känn med sticka att äggstanningen stannat. Täck över om pajerna får för mycket färg. Låt dem svalna något.
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Pressa ur vattnet från spenaten och stek ihop med löken, smula över fiskbuljong. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.