12 äggvitorMixa
vetemjöl, florsocker, smör i bitar och äggula i en matberedare till en degboll. Kavla ut degen mellan smörpapper till 4 millimeter tjock platta. Ta bort översta smörpapperet och tryck ut 7 centimeter stora rundlar. Tryck dem försiktigt mot botten och kanten i formarna på två tartelettplåtar. Jämna till kanterna. Plasta och ställ kallt, cirka 30 minuter.
1 Sätt
ugnen på 200 grader. Grädda dem cirka 10 minuter. Låt dem svalna. Ta tarteletterna ur formarna och låt kallna.
1 Lägg
gelatinbladet i en skål med kallt vatten 5 minuter. Koka hjortronen tills de går sönder. Koka havtornen på samma sätt. Purea bären genom en finmaskig sil. Blanda samma hjortron- med havtornspuré och citronsaft i en kastrull. Vispa samman blandningen med majsstärkelse, socker, äggulor och smör. Värm under ständig omrörning tills den tjocknar. Det får inte koka! Krama ur gelatinbladet och smält ner under omrörning. Häll fyllningen i tarteletterna och låt fyllningen stelna i kylen.
1 Maräng:
Koka en sockerlag av strösocker och vatten tills temperaturen är 121 grader. Vispa äggvitorna skummiga med ballongvispen och häll försiktigt ner sockerlagen i en fin stråle, under kraftig vispning. Vispa tills marängen blir kall, cirka 20 minuter. Fyll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa en klick på varje tartelett. Bränn av med en gaslåga.
I fredags bakade jag dessa tartelettermed en fyllning av tranbärskräm, vit chokladganche och toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Fyll formarna och garnera med vinbär och chokladkycklingar. Vispa äggen plus gulor med sockret. Nyp snabbt ihop smör, vetemjöl och salt till en smulig deg
Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Kola och Hallonpaj toppad medmarängoch färska hallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola och hallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Fem vitor fick bli maräng. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad. Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.