Nu har jag precis kommit in i enlaga-efter-recept-period och tycker det är så roligt. Och vissa perioder älskar jag att laga efter recept, exakt eller med små modifieringar
Tartetatin kan lagas som jag gjort nedan med mördeg men det mest klassika är att använda smördeg. Så här års finns det ett överflöd av äpplen i våra trädgårdar och det är bara att försöka hinna med att använda så mycket man kan
Lägg i äpplena i ett snyggt mönster. Du kan lägga på kanelstängerna igen för god smak. Lägg den på järnet, lägg en stadig hand på fatet, ha en stadig hand på stekjärnets handtag
Det är faktiskt ganska enkelt att göra entartetatin, d. Plommon-TarteTatin. Traditionellt görs denmedäpplen och smördeg i en gjutjärnspanna mendennagången har jag gjort denmed plommon
Ta ut din TarteTatin och skär meden kniv runt kanten på tarten så att den lossnar. Ta stekpannan medäpplena från värmen och täck medsmördegen som ett lock
Blev efter ett recept som jag skrev ut från en blogg för flera månader sedan (men jag gjorde det med lite ändringar jag tyckte behövdes) och som jag har velat testa sedan dess men helt enkelt inte gjort, jag tror att det kommer från denna blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.