Lägg i äpplena i ett snyggt mönster. Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. 1) Skala äpplen och skär dem i snygga klyftor. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen
Tartetatin fast med päron. Ta ut tarten och låt svalna. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat
Skala äpplena, dela i fyra bitar och skär bort kärnhuset. Lägg på smördegen över äpplena och skär ett litet kryss i mitten av degen så att ångan kan komma ut
Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt. Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar
En äpplekaka som görs i stekpannan, tänk på att pannan skall tåla att stå i ugnen. Lägg degen över äpplena och vik in degen runt om försiktigt, gör några hål i degen och pensla med vispat ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.