Tarte flambée är en rätt från Alsace och på alsaceiska kallas den även för flamme kueche. Den görs på en tunn pizzadeg och topppas med créme fraiche, bacon, lök och gruyère och i vissa fall Munsterost (en kittost som tillverkas mellen Alsace och Lorraine)
Tarte flambée forestière är något jag levde på under min sommar i Strasbourg, som 12-åring. Tarte flambée forestière2 medelstora pizzorIngredienser1 sats pizzadeg6 msk creme fraiche6 msk naturell färskost½ gul lök280g bacon eller sidfläsk2st färska stora champinjonerSalt och peppar1 dl hårdostInstruktionerBlanda färskosten tillsammans med creme fraichen
Tarte flambée… Här möts sötma från lök, sälta från bacon och rund gräddighet från crème fraiche. Degen blir mer som pajdeg – och faktiskt så börjar min hemma-tarte närma sig en äkta Tarte flambée, så som den äts på en traditionell Winstub i skuggan av en platan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.