Täck formen med degen. Tryck fast degen längs kanten med fingrarna. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör
Smaka av med salt och några drag peppar. Toppa varje minipizza med rökt lax, spritsa ut några toppar citroncrème samt strö över gräslök, rödlök och dill
Tarteflambée är en rätt från Alsace och på alsaceiska kallas den även för flamme kueche. Den görs på en tunn pizzadeg och topppas med créme fraiche, bacon, lök och gruyère och i vissa fall Munsterost (en kittost som tillverkas mellen Alsace och Lorraine)
Servera gärna med vaniljsås eller Yoghurt glass. Florsocker (att pudra över äpplena). Dela den halva vaniljstången och skrapa ur kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden, lägg även i "skalet "av vaniljstången för där sitter det mesta av smaken
Denna pizza är typiskt för Alsaceområdet i Frankrike och ska helst tillagas i en vedugn, men det går också bra att göra den i en vanlig ugn med HÖG temperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.