1 fint
skuren gräslökSkala lotusrötterna och skär i mycket tunna skivor på mandolin eller med en vass kniv. Lägg i isvatten i en skål och ställ i kylen ca 1 timme. Ta ut lotusskivorna ur kylen, häll av och torka ordentligt på en kökshandduk. Hetta upp olja till 120–140 grader i en kastrull. Fritera lotusskivorna gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt. Skär oxfilén i tunna skivor. Hacka dem så fint som möjligt och blanda med övriga ingredienser i en skål. Smaksätt med peppar. Plasta och ställ i kylen tills den ska serveras. Blanda äggula, risvinäger och misopasta till majonnäsen i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning med en visp eller mixerstav. Plasta och ställ i kylen tills den ska serveras. Servera oxtartaren på shisoblad. Strö över sesamfrön och gräslök. Servera med misomajonnäs och lotusrotschips.
Så vips - innan ni vet ordet av har era planer påoxfiléoch potatis blivit så mycket festligare. smör eller olja att steka i----------Puré på potatis, palsternacka och äpple
Fredrik på väg ut i matsalen medOxfilé Charlemagné. Häll champinjonstuvningen på ett upplägningsfat , skiva oxfilénoch lägg ovanpå champinjonstuvningen
In med en kökstermometer på tjockaste stället och in i ugnen. Vet inte om det finns någon officiell lista på vilka dessa är, men för mig är det Bearnaisesås, Gräddsås, Béchamelsås och rödvinssås (glömde jag någon
Lägg köttet på ett fat och täck med folie. Tro det eller ej men idag har jag invigt min soliga hörna på altanen i bikiniöverdel och solen den tar vill jag lova
F. ö. r. e. n. t. i. d. s. a. f. c. k. j. g. m. l. ä. u. å. o. V. p. v. ,. B. G. é. h. (. ). S. b. H. A. R. I. 6. 0. -. 8. C. è. 1. M. P. x. 2. 5. 4. 3. y. ½. L. T. K. U. Ä. g r. d l
tillsammans med. Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper påoch häll på rapsolja. Hur som helst så har Fanny kommit på att man kan göra egna chips och det blir så sjukt gott och är så himla enkelt
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade medoch smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.