1 pärlsockerVetedeg1.
Lös upp jäst och socker i kallt vatten och tillsätt kardekummakärnor och ägg. Vispa samman ingredienserna och tillsätt sedan mjölet. Knåda samman i degblandare på låg hastighet i 6 minuter.2. Tillsätt rumstempererat smör, ca 1 msk i taget och låt smöret arbetas in i degen. Tillsätt salt och öka hastigheten på degblandaren. Knåda ytterligare ca 5 minuter.3. Lägg degen i en bunke och täck över med plastfilm. Kalljäs degen i kyl över natten, eller minst 12 timmar.4. Lägg upp den kalla degen på ett mjölat bakbord och arbeta snabbt innan den blir rumsvarm. Då det är mycket smör i degen så blir den mjuk och svårarbetad om den hinner bli för varm.Kanelbullar1. Värm ugnen till 240 grader, varmluft (för kanellängd 200 grader, varmluft)2. Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta. Bred på generöst med smör, mycket socker och pudra på massor av kanel. Rulla ihop till en rulle.3. Skär ut kanelbullar (eller klipp till en längd). Lägg på en plåt och täck över med en ren handduk. Låt jäsa till dubbel storlek och pensla sedan med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.4. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter (kanellängd i ca 20 minuter).
Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.