1 bladpersilja,
hackad1. Lägg alla ingredienser förutom persiljan i en skål. Mixa gärna såsen med en handmixer eller elvisp för bäst konsistens. Mixa i cirka 1 min tills såsen har blandats samman väl. 2. Smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i finhackad persilja och förvara i kylen en stund innan servering.
Här kommer det första - tahinisås. Jag lovade att jag skulle posta lite arabiska recept nu efter jag kommit hem från Egypten eftersom jag blev helt pånytt frälst av maten
Tahinisås. Tahinisåsen. Tahinisås. Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Tarator- tahinisås. Köfte är kryddiga biffar som kan tillagas och smaksättas på många olika sätt. De kan formas till runda köttbullar, avlånga biffar, grillas på spett eller göras som runda platta biffar
Tahinisåsen som serveras till är mycket god och brukar gå åt i stora lass, den är dessutom en veritabel nyttighetsbomb med citrusfrukter, vitlök, chili och tahini (som är en sesampasta)
Jag är väl medveten om att detta recept skiljer sig en hel del från hur man egentligen gör falafel. Under kvällen då jag lyckligt tillagade dessa sällsynt läckra, frasiga kikärtsskapelser påminde mig min vän Anna Billing om när hon skrev om falafel på Talfel
4 Tahinisås 1 1/2 dl kokosmjölk 1 msk riven färsk ingefära 1 dl tahini 1/2 msk honung saften av 1/2 lime 1/2 msk srirachasås salt Spett och grönsaker ca 550 g karré av rapsgris peppar 2 hjärtsalladshuvuden 250 g broccoli Till servering 4 port ris (gärna basmatiris) 2 msk sesamfrön saften av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.