Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
Misoglaserad laxmedquinoa tricolore låter lite sådär komplicerat och avancerat. Flytta laxen, med krispiga sidan upp, till en ugnsform täckt med ugnsfolie
Idag blir det ugnsrostad mandelpotatis med en tapenadebakadlaxmed en dijonsenapscreme. Ett tips är naturligtvis att göra en stor laddnig med tapenade så har du förätten fixad dessutom
Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå
Lax tycker jag är svårt att misslyckas med, för den är ju så otroligt god i sig själv att det räcker med bara lite salt och peppar för att det ska smaka festmåltid
Servera laxenmed sallad, tomater, avokado, rödbetor, halloumi och quinoan. Lägg laxfiléerna i en ugnsform med lite olivolja, pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.