Tapasfredag
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg stora
  • blåmusslor
  • ½ schalottenlök,
  • finhackad
  • 1 vitlök,
  • olivolja
  • finhackad persilja
  • 1 kg Purjolök 1 st Gul lök 2 st Vitlök 1
  • 7 st Mjölk
  • 2 dl
  • st Rödlök 1 st Vitlök 1
  • dl Timjan
  • kvistar Salt
  • Svartpeppar
  • Gräslök 1
  • msk Schalottenlök 1
  • st
  • st Olivolja
  • ½ dl
  • 2 h Kyl i kallt vatten och putsa. Skär i munsbitar och marinera i finhackad
  • 10 st Ricotta
  • 300 g Olivolja
  • 10 st Gräslök
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Membrillo (kvitten) och skärvången ädel
  • 100 g membrillo
  • (hård kvittenmarmelad)
  • 100 g skärvången
  • ädel
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk finskuren
  • gräslök
  • 4 skivor surdegskrutonger
  • salt, svartpeppar
  • Svamp och löskokt ägg
  • 400 g skogsvamp
  • 1 schalottenlök,
  • finhackad
  • 1 vitlök,
  • finhackad
  • 4 ägg,
  • löskokta
  • 2 dl potatischips
  • 2 msk persilja,
  • finhackad
  • 1 citron salt, svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • Kronärtskockskräm
  • 10 frysta kronärtskocksbottnar eller konserverade
  • 1 citron 1 dl grädde
  • 3 msk creme
  • fraiche
  • tryffelolja
  • (tryffeljos)
  • salt
  • Viner
  • Spanskt mousserande vitt vin: L’Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature 2009 (7776) 99 kr
  • Öl
  • Ljus, kryddig öl från Spanien: Estrella Damm Inedit (nr 1583) 55 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.