Vi är knappast först på bollen med detta recept, min man och jag. I stället ger det mig ett ypperligt tillfäle attt nämna en av mina budord såsom matbloggare med en viss, om än måttlig, senioritet
Fyllningen är en smörkräm med vit choklad, vanilj och färskost. Ovanpå ligger en blandning av rostade salta nötter och över det har jag hällt en ljuvlig hemmagjord kolasås med en hint av salt
Sen tror jag på att unna sig det godaste man vet för att hålla motivationen uppe och i mitt fall råkar det vara kola och choklad kombinerat med lite salt
De söta kompletterar jag med en musli bar. men sen under graviditeten blev jag helt beroende av saft (då jag vägrade dricka kolsyrat) och den byttes ut mot PEPSI MAX efter jag slutade med amning
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. De blir jättebra och smidiga, är pimpade med extra protein, och smakar dessutom gott
Krydda med vitlökspeppar och några kvarnvarv vitlökssalt. några kvarnvarv vitlökssalt. Den här gången fick det bli en vegopaj med kokta linser och brunt hirsmjöl i pajskaletoch en fyllning av brysselkål, romanticatomater och mozarella
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Vispa ägg och socker och tillsätt limeskal. Skönt med en extra ledig dag mitt i veckan och just denna onsdagen har ägnats åt lite olika välbehövliga sysslor i hemmet
Att det sedan blev en riktig urladdning med både åska och regn var faktist lika härligt det då man fick smyga in i köket och baka till ljudet av regnet smattrandes mot fönstret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.