Tapas-SM vecka 3: finalisterna
SMASKENS.NU
SMASKENS.NU
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg ( till ca 30-35 snurror)
  • 50 gram jäst
  • 75 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 13 dl 11 dl vetemjöl (alternativt lite olika blandade mjölsorter)
  •  
  • Fyllning
  • 3 vitlöksklyftor 4 msk valnötter
  • 2 stora krukor basilika
  • 2 dl 1 dl olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl färskriven parmesanost
  • 2 1 ägg skalade sesamfrön
  • 10 tapas:
  • 1 Tortilla de patata
  • 10 skivor salami eller annan tunt skivad korv 10 utskurna bitar (ca 4 tunna skivor) surdegsbröd tryffelolja
  • tandpetare
  •  
  • Tortilla de patata
  • 5 3 potatisar 1 lök 2 vitlöksklyftor 1 liten, grön spansk pepparfrukt
  • 1 dl olja
  • 5 ägg salt
  • 12 små rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  • 0,5 msk rasp av citron
  • Manchegosås
  • 2 dl gräddfil
  • 100 gram smulad Manchego ost
  • 0,5 tsk hackad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 1 krm rasp av citron

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.