Tapas. 19 februari 2015, 20. 49Sent på eftermiddagen slår det mig att det är vår bröllopsdag. Lyckades överraska maken m hjälp av Coops Deli (som för övrigt är en ny favvo) och tillsammans m en flarra Moet så fick vi en betydligt smarrigare middag än dem ursprungligt tänkta köttbullarna
Ibland vill ha lite tilltugg till välkomstdrinken. Då passar det bra med dessa lättgjorda tapas. På fatet ligger det också lite soltorkade tomater och lite smakrik ost i små stavar
Strö över oliverna, och garnera med färsk timjan. 4 fina kycklingbröstfiléer à ca 150 - 175 g½ dl olivolja1/4 dl ljus soja - jag tog glutenfri Tamari från Renée Voltaire½ pressad citron1 pressad vitlöksklyfta1 msk grovskuren, italiensk salladskrydda från The Spice Treeca 600 g sötpotatisca 600 g zucchini2 små paprikor i valfri färg2 gula lökar eller bananshalottenlökar12 stora vitlöksklyftor - ja, det ska vara så många2 citronerolja, vitlökssalt, svartpeppar1 dl blandade oliverfärsk timjanVispa ihop marinaden, och lägg i kycklingen att marinera minst 3 timmar, gärna längre, i kylskåp. 1 dl blandade oliver
Marineradeoliver. Oliver fetaost paprika vitlök kan man marinera själv blir både gott och snyggt. Häll av spadet på oliverna, låt de rinna av ordentligt
Marineradeoliver är ett gott tilltugg som passar lika bra till buffén, som till snacks eller som i mitt fall denna gången som tillbehör till pulled pork
ca 300 gram Stark Korv av olika sorter, tex Kabanos, Chorizo, Ölkorvar, Salchichas1 Solovitlök eller 3-4 klyftor1 rågad tsk hackad Röd ChiliBladpersilja, en stor knippa (ca 20-25 gram blad)2 msk Rödvinsvinäger4 msk Rödvin2 msk Chilisås1-1½ dl Rapsolja75-100 gram Svarta urkärnade OliverRiv vitlök eller pressa denHacka en bit av en röd chili (använd handskar så du slipper oväntade överraskningar om du kliar dig senare. fniss)Plocka bladen från bladpersiljan och hacka dem lite lättVärm upp lite av oljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili under några minuter på medelhög värmeTillsätt korven och stek den så att den får färg och börjar släppa ut fettTillsätt persiljan, resten av oljan, vinet och vinägerLåt alltsammans puttra ihop lite och fyll sedan på med chilisås och oliverHäll över i en kastrull och låt alltsammans småputtra i 15-20 minuter på låg värmeNär korvröran har kallnat förvarar du den i burk med lock i kylskåpet
En snabb och enkel väg till lite roligare oliver. Ingredienser (till en burk)oliver av olika slag 1 tsk chili1 vitlöksklyfta, skivad1 tsk rosmarin3 msk olivoljaLägg i en förslutningsbar burk och blanda om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.