Godmorgon i det här lite gråmulna och regniga väder. Uppe tidigt som vanligt och har planer på att ta mig ut på en springrunda innan jobbet så jag har lite bråttom
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. På senare tid har jag börjat äta mer tahini, varför vet jag egentligen inte men jag tycker det är väldigt gott att ha både till och i olika maträtter
Ingredienser Portioner. 3/4 dl 3 msk skalfria ljusa sesamfrön 1 msk vatten 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk fin olivolja 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Chop the cauliflowerinto small florets and place them on a large baking sheet. Slice the red onioninto ¼-inch strips and place them on the baking sheet
Tahini, eller sesamfrö pasta, är mycket populärt i matlagning i Mellanöstern och Medelhavet. Förutom den ikoniska kikärtsdippen, används den också i Baba Ganoush (fantastiskt god röra gjord på rostad aubergine ) , men även somhuvudkomponent i halva
Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomatoch valnötter. Precis som att göra frukost hemma imorse var det konstigt att laga middag hemma på "riktigt" efter snart en månad
Idag var det premiär för balkongfrukost, underbar start på dagen. Jag tycker att citronochhallon är väldigt gott tillsammans, det blir en så god balans mellan syrligt och sött och dagens yoghurt smaksattes just med dessa smaksättare
Jag älskar nöt & frösmörer i alla dess former. Mest använder jag jordnötssmöroch tahini (sesamsmör), men har oftast en burk mandelsmör och hasselnötssmör hemma i kylen också
Häll fröna och hälften av oljan i en matberedare. Det kan hända att du måste stanna matberedaren och putta ner frön som fastnat runt kanterna och inte blandar sig
Zest (rivet skal) från en storblodapelsin. Smält sakta kakaosmöret i ett vattenbad. I en skål tillsätt sen det smälta kakaosmöret med solroslecitinetoch vispa för hand tills lecitinet har lösts upp
Ett grymt gott alternativ till majonnäs, helt fri från soja. Vispa ihop tahini och vatten till en jämn smet, tillsätt vinäger ochcitronsaftoch vispa tills den börjar tjockna, rör sist ner senapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.