1600 g
tomater, små blandade sorter i olika färger
11 dl
svarta oliver, utan kärnor
12 msk
kapris
11 dl
basilika, finhackad
11 dl
persilja, finhackad
11 klyfta
vitlök, pressad
11 citron,
finrivet skal
11 dl
olivolja
1 salt,
svartpeppar
1400 g
tagliatelle 600 g tomater, små blandade sorter i olika färger 1 dl svarta oliver, utan kärnor 2 msk kapris 1 dl basilika, finhackad 1 dl persilja, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 citron, finrivet skal 1 dl olivolja salt, svartpepparSkär tomater, oliver och kapris i små bitar. Lägg allt i en skål. Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt de blandade ingredienserna från skålen och låt fräsa på låg värme i 5-8 minuter. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull. Lägg ner pastan och koka den ”al dente” enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag men spara ett par skedar för att eventuellt späda rätten med. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll över tomatblandningen kastrullen, blanda noga. Späd med pastavatten om det behövs. Servera tagliatellen rykande het, toppa med några basilikablad.
Stek den skivade löken mjuk på medelstark värme, tillsätt den skivade svampen och. Salt och peppar. Rör i grädde och crème fraiche, smaksätt med salt och peppar
Men på den tiden hinner man steka på en lamminnerfilé, grilla några lammkotletter, grilla på några tomater och göra en fåroströra smaksatt med vitlök ocholiver
Lägg i kapris, smaka av med salt, peppar och lite kaprislag. Ringde mina föräldrar som var på landet och fråga ifall de ville komma förbi på middag när de åkte hem och de kom på snabbvisit så det var trevligt och en matlåda fick följa med mamma hem också
) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Härliga påsktider med massor av god och vårlik mat på borden. Såsen puttrar sakta medans pastan kokar. Under tiden hettar du upp en stekpanna och fräser på finhackad purjolök, vitlök och soltorkade tomater i lite olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.