Tagliatelle med tomat, vitlök, kapris och oliver
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 1600 g tomater, små blandade sorter i olika färger
  • 11 dl svarta oliver, utan kärnor
  • 12 msk kapris
  • 11 dl basilika, finhackad
  • 11 dl persilja, finhackad
  • 11 klyfta vitlök, pressad
  • 11 citron, finrivet skal
  • 11 dl olivolja
  • 1 salt, svartpeppar
  • 1400 g tagliatelle 600 g tomater, små blandade sorter i olika färger 1 dl svarta oliver, utan kärnor 2 msk kapris 1 dl basilika, finhackad 1 dl persilja, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 citron, finrivet skal 1 dl olivolja salt, svartpepparSkär tomater, oliver och kapris i små bitar. Lägg allt i en skål. Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt de blandade ingredienserna från skålen och låt fräsa på låg värme i 5-8 minuter. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull. Lägg ner pastan och koka den ”al dente” enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag men spara ett par skedar för att eventuellt späda rätten med. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll över tomatblandningen kastrullen, blanda noga. Späd med pastavatten om det behövs. Servera tagliatellen rykande het, toppa med några basilikablad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.