Tagliatelle al Ragu bolognese
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g Färsk tagliatelle
  • 160 g Riven parmegiano reggiano
  • 160 g Smör
  • 160 g Strimlad pancetta
  • 11 st Stor morot (finhackad)
  • 11 st Selleristjälk (finhackad)
  • 11 st Gul lök (finhackad)
  • 1100 g Kalvfärs (kan bytas ut mot nöt)
  • 1100 g Fläskfärs
  • 11 dl Rött vin (torrt)
  • 10.5-2 dl Kycklingbuljong
  • 10.5 dl Tomatpuré
  • 1 Salt & pepparHetta upp smöret i en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 min.
  • 1 Addera färsen och bryn i 15 min tills färsen fått en fin färg, använd träsked för att bryta ner i bitar.
  • 1 Addera vinet och lått bubbla några minuter. Rör ner 0.5 dl av buljongen, addera sedan tomatpurén och rör tills den upplösts helt.
  • 1 Sjud såsen i 1 & 1/2 timme utan lock. Späd med kycklingbuljong om det blir för torrt.
  • 1 Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, smaka av med salt och peppar.
  • 1 Koka pastan al dente enlig anvisningar. Häll av och blanda med såsen. Servera på tallrikar med färskriven parmesan och ett glas rött!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.