Det här är en av mina italienska favoritpastarätter. Färsk basilika, sötsyrlig citron, gärna solmogen direkt från Italien eller Spanien, lagrad parmesan, nymald svartpeppar och en god olivolja blir till ljuvliga smaker
Servera på tallrikar med färskriven parmesan och ett glas rött. 500 g Färsk tagliatelle. 1100 g Kalvfärs (kan bytas ut mot nöt). 1Salt & pepparHetta upp smöret i en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 min. 1Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, smaka av med salt och peppar. 1Koka pastan al dente enlig anvisningar
Scaloppineallimone är kalvschitzel som piggats upp av både citron och vermouth. Vad kan passa bättre än en italiensk rätt, som jag hittade på en schweizisk sajt
Spaghetti alLimone - spaghetti med citronskal, lite vitlök i smör och grädde toppad med parmesan. I det här receptet används skalet av citronerna och i det andra köttet eller saften
Blanda sorbet med vodka och limoncello, vispa ihop slätt. Häll upp i glas och fyll upp med mousserande vin, garnera med citronmeliss elelr myntablad 1,5 dl citronsorbet
Altre informazioni. Abbassare la fiamma e versare il succo di limone e il vino. Sale q. Versare un filo d’olio generoso in un’ampia padella e scaldare a fiamma media
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.