Tomater250 g tomat, mixade (små i olika färger) olja salt peppar
1 Ryggbiff800
g ryggbiff salt svartpeppar 300 g kantareller, smörstekas med salt och peppar 1 förp rucolasallad 1 dl pumpakärnor, rostade och salta 100 g parmesanost
1 Potatis1
kg potatis (små) 200 g cheddarost 1 msk jalapeño, på burk
1 Aioli3
äggulor 3-4 dl rapsolja 2 king solo vitlökar salt svartpeppar 1 citron
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Inspirerad av Jamie Oliver som vid ett tillfälle gjorde en dressing på olja, vinäger och örter ovanpå ett skärbräde och lät sedan strimlor av kött vändas runt i detta, gjorde jag tagliata med örter och chili
Husmor Lisa är en av några officiella matbloggare som ska följa Årets kock och den råvara som kockarna har fått skapa sina fantastiska recept på är hängmörad ryggbiff från Gotland
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Efter lite googlande hittade jag ett recept på matlagning. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.