Receptet hämtat från taffel. Känns som hösten är i antågande och med det även syltning och inläggning. Fläderbär eller hyllebär som vi kallar dom i Skåne gör man oftast saft på men när jag sprang på ett recept där man gör ”kapris” av dom så var det ju bara att testa
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Jag gjorde som jag berättade i kommentarerna till förra inlägget. skaffade mig och äldsta dottern en billig biljett till Spanien och våra goda vänner som bor utanför Marbella sedan ett par år tillbaka
Detta receptet är heller inte vilket som helst, det är Kungens recept och hämtat från Kunglig taffel, en kokbok från 1986 där kungen och drottningen bjuder på sina favoritrecept
Det var rätt så många som nappade på tipset att köpa en rotogrill visade det sig. Nu får vi hoppas att de får vara hela ett tag också så vi hinner karva oss trött
Nej, vad säger ni. det kanske är dags att sparka igång bloggen igen. Skolorna har ju redan börjat och här hemma ska alla krypa tillbaka in i RUTINERNA igen
Som ni redan vet så har jag dille på rätter där man kan använda skåpspill, jag är som en hamster. Därför blir jag aldrig sur när någon glömt lägga tillbaka brödet i brödburken och rycker bara på axlarna när en bit parmesanost glidit ur plastfilmen och blivit torr och vit längst inne i kylen
Receptet plockades upp av Gitto Richert på sajten taffel. Nyttig, vegetarisk och billig. Örtkryddad paté med linser & morötter är väl ungefär så mycket ”nytt hälsosamt år” det kan bli
Jag hann visst med ett inlägg till innan påsk – men det blir ett kort ett. Förra veckan köpte jag en klick tarama från en grekisk restaurang i stan och därför gjorde jag en taramosalata till ikväll
Kylan håller i sig och vi befinner oss fortfarande i de mustiga grytornas tid. Här hemma puttrar min svärmors skånska kalops på spisen för allra första gången, det tarvar mod att ge sig på någons paradrätt
Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag – i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.