225 grader
Hacka 2/3 löken,spara 1/3 skivad till garnering. Stek den hackade löken tillsammans med färsen tills den får färg. Hacka 1/2 paprikan.Skiva 1/2 till garnering. Stek den hackade paprikan med färsen en stund. Blanda ner chilisås och viltfond i färsen, och till sist tacokryddmix och vatten, låt puttra en stund. Hacka 2 av tomaterna.
2 skivor
polarkaka på plåt med bakplåtspapper (så det blir en hel rundel) Bred över en del av créme fraiche-röran. Bred en del av köttfärsen över det, och till sist hälften av den hackade tomaten.
Blanda röran med köttfärsen. Smörj en sockerkaksform med löstagbar kant. Avsluta med bröd och riven ost. Stek köttfärsen och löken och blanda i tacokryddpåsen
Kavla till sist degen med kruskavel. Inga problem, nagga istället degen med gaffel flertalet gånger. Ta ut runda kakor med hjälp av ett mått (Linda använde ett mått på 13-14 cm, jag valde denna gång ett mått på 8 cm)
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g nötfärs 1 msk olja 1 påse tacokrydda (à 40 g) 2 dl vatten 340 g majskorn 600 g Chunky Salsa 320 g tortillabröd 100 g riven ost Sallad 1/2 isbergssallad 1 msk vitvinsvinäger 1 msk olja salt och peppar Till servering 1/2 gurka 1 1/2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Idén medtacotårta är gammal, men jag har upptäckt den först nu. Man tar helt enkelt klassiska tacotillbehör och varvar med mjuka tacoskal så att det byggs på varandra till en tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.