Häll i kokosmjölk, limeblad, bönor, sötpotatis, selleri och fond, blanda runt, koka upp och låt det puttra tills potatisen mjuknat, tiden beror på hur stora bitar du skurit potatisen i
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönoroch tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
* * * Ugnsbakad sötpotatis fylld med grönkål ochbönor. Nu är det förvisso en del privata och till en början okända bloggare som på grund av sitt matlagande, och/eller fotograferande, som kommit att jobba med det på heltid
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svartabönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar
Hetta upp smöret i en stekpanna eller wok på medelstark värme. Servera med couscous. Tillsätt cashewnötternaoch woka 2 minuter. Tillsätt bönornaoch woka bönorna ca 3 minuter tills bönorna är mjuka men har tuggspänst kvar. Blanda ner pressad citron, socker, sojasås och mynta och woka 1 minut eller tills allt är genomvarmt. 150 gram bönor gula. 25 dl osaltade cashewnötter. 200 gram brytbönor
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Indiska dhal (linser) med ghee, karamelliserad lök och kryddor skapar smaksensationer, precis som äkta japansk tofu eller mexikanska svartabönor när de är vällagade med omsorg om rätt kryddning ochmed kärlek
Hetta upp smör i en stekpanna medmed höga kanter och stek champinjoner och lök. Rör ner creme fraiche, äppelcidervinäger, sköljda svartabönor, strimlade soltorkade tomater och kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.