4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Lägg i zucchini och morot och salladslök och låt det steka med tills kycklingen är genomstekt. Trots namnet är växten ej närbesläktad med chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukter
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Skär kycklingfiléerna i långa, centimetertjocka strimlor. Servera kyckling, den svala dippsåsen och paprika i skålar som plockmat
Bara att späda med vatten om den blir för stark när du väl ska tina och använda skapelsen. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Blanda crème fraiche med majonnäs. Rensa och skör köttet frånkycklingen i strimlor. Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad
medkyckling i champinjonsås från fas II. Krydda kycklingdelarnamed salt och. Skiva svampen och bryn den i stekpannan med löken tills all vätska kokat in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.