18 skiva
formfranska 1 st färdiggrillad kyckling 1 st rödlök 400 g krossade tomater 1 st påse tacokrydda 340 g avrunnen majs 1.5 dl riven lagrad ost 2 msk hackad persilja Topping 2 st tomater Garnera med persilja Guacamole 2 st avokador 1 msk pressad citronsaft 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 0.5 st röd chilifrukt 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar Salsa 4 st urkärnade tomater 1 st rödlök 0.5 st gurka 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk farinsocker 150 g frusen tärnad tinad mango 3 msk hackad persilja Ugn: 225°Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda samman kyckling, lök, krossade tomater, tacokrydda, hackad persilja i en bunke.
1 Tillsätt
avrunnen majs och halva mängden riven ost. Placera formfranskan på en bakplåtspappersklädd långpanna, fördela tacokycklingröran på bröden.
1 Skiva
tomaterna, placera ovanpå. Strö över resterande mängd riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt, ca 5-7 minuter eller tills mackorna fått fin färg. Garnera med persilja.
1 Servera
med guacamole och tomatsalsa. Rörorna gör du innan du gräddar mackorna.
1 Guacamole:Dela,
kärna ur och skeda ur fruktköttet ur avokadorna. Skala och finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Mixa avokadon slät tillsammans med citronsaft, olja, vitlök och chili med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.
1 Salsa:Hacka
tomaterna i tärningar. Skala och finhacka löken. Tvätta gurkan och dela i tärningar. Finhacka persiljan. Blanda samman samtliga ingredienser.
Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.