Tacolax med mangosalsa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • 12 tsk oregano, torkad
  • 11 tsk malen spiskummin
  • 11 tsk paprikapulver (eller rökt paprikapulver)
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 11 lime, rivet skal
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1250 g fryst mango, tinad
  • 10,5 gurka, finhackad
  • 11 dl färsk koriander, grovhackad
  • 10,5 chilifrukt, t ex spansk peppar, finhackad
  • 10,5 lime, saft och rivet skal
  • 11 rödlök, finhackad
  • 1 svartpeppar, grovmalen
  • 14-6 blad isbergssallad
  • 1 tacoskal (eller tortillabröd)
  • 1500 g laxfilé, utan skinn 2 tsk oregano, torkad 1 tsk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver (eller rökt paprikapulver) 1 klyfta vitlök, riven 1 lime, rivet skal salt svartpeppar
  • 1 Mangosalsa:250 g fryst mango, tinad 0,5 gurka, finhackad 1 dl färsk koriander, grovhackad 0,5 chilifrukt, t ex spansk peppar, finhackad 0,5 lime, saft och rivet skal 1 rödlök, finhackad salt svartpeppar, grovmalen
  • 1 Till servering:4-6 blad isbergssallad tacoskal (eller tortillabröd)Blanda samman oregano, spiskummin, paprika, limeskal och riven vitlök. Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma. Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar. Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar. Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad. Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.