Tacoköttfärslimpa med stekt potatis och varm salsasås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g nötfärs
  • 13 dl gräddfil
  • 11 påse Fransk löksoppa
  • 12 påsar tacokrydda
  • 11 ägg
  • 1 Svartpeppar
  • 1 Salt
  • 110 potatisar
  • 1½-1 kruka gräslök
  • 1 Ca 3 msk ströbröd
  • 1 Taco Bordskrydda
  • 1 Garlic Salsa sås på burk
  • 15 dl crème fraiche
  • 1700 g nötfärs 3 dl gräddfil 1 påse Fransk löksoppa 2 påsar tacokrydda 1 ägg Svartpeppar Salt 10 potatisar ½-1 kruka gräslök Ca 3 msk ströbröd Svartpeppar Taco Bordskrydda Salt Garlic Salsa sås på burk 5 dl crème fraiche Svartpeppar SaltSätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop gräddfilen, ägget, fransk löksoppa och tacokryddan till en smet. Krydda efter behag. Rör ner nötfärsen. Forma till en limpa och lägg på en smord plåt. Ställ in i ugnen i ca 50 minuter. Skala potatisen och koka den tills den är färdig. Låt den svalna lite och dela den sedan i mindre bitar och stek. Strö över ett par nypor ströbröd.Klipp över lite gräslök och salta pch peppra.Stek alltsammans tills det fått fin färg. Koka upp crème fraiche i en tjockbottnad kastrull. Rör ner burken med Garlic salsa. Krydda med lite peppar och salt. Låt puttra och ta sedan av kastrullen från plattan. Klart att servera!!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.