1700 g
nötfärs 3 dl gräddfil 1 påse Fransk löksoppa 2 påsar tacokrydda 1 ägg Svartpeppar Salt 10 potatisar ½-1 kruka gräslök Ca 3 msk ströbröd Svartpeppar Taco Bordskrydda Salt Garlic Salsa sås på burk 5 dl crème fraiche Svartpeppar SaltSätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop gräddfilen, ägget, fransk löksoppa och tacokryddan till en smet. Krydda efter behag. Rör ner nötfärsen. Forma till en limpa och lägg på en smord plåt. Ställ in i ugnen i ca 50 minuter. Skala potatisen och koka den tills den är färdig. Låt den svalna lite och dela den sedan i mindre bitar och stek. Strö över ett par nypor ströbröd.Klipp över lite gräslök och salta pch peppra.Stek alltsammans tills det fått fin färg. Koka upp crème fraiche i en tjockbottnad kastrull. Rör ner burken med Garlic salsa. Krydda med lite peppar och salt. Låt puttra och ta sedan av kastrullen från plattan. Klart att servera!!
Igår gjorde jag en kebabgryta som vi åt i pitabröd med orientdressing, grönsaker och riven ost. Funkar att äta med t ex pommes eller ris också om man hellre vill ha det
Bryn hastigt kycklingfilén i smöret, och krydda med. Lägg kyckling, purjo, paprika och champinjoner i. Blanda sambal oelek med grädden och buljongtärningar - häll
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Servera med bandspagetti och en stor grönsallad. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.