Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Ja då var det dags för en ny säsong av Duär vad du äter igen då. Louise är den glada singeltjejen som gillar sitt sociala liv som består mest av att fika, äta middagar och festa med kompisarna
1färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami. 1prästost, gärna 1878, (17%). 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°
Under tiden vispar du äggvitorna till hårt skum varefter du rör försiktigt ner äggvitan i smeten. Det är också den dagen vi Finländare tänker tillbaka på alla de män och även kvinnor som stupade under kriget för sitt fosterland, det är den dagen vi Finländare, i motsättning till många andra land, med stolthet vill minnas och hedra de ännu få levande Veteraner som gav Finland dess frihet och självständighet
Eller så gör du en toast Skagen till förrätt i midsommar kanske. Några av mina favoritsaker i köket är dessa kryddkvarnar av märket Peugeot… de är dyra, men snygga och bra enligt mig
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
(Om du använder kardemummakärnor så mortla dem)Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. På det sättet behöver du inte smöra botten och kakan går lätt att ta ur formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.