Inlägget Persiljesallad till grillat dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål persiljesallad, 4-6 portioner 1 stor knippe slätbladiga persilja 2 rödlök 2 msk sumak 1-2 citron (justera mängd efter smak) Salt Gör såhär. 4-6 portioner. 1-2 citron
Servera med plockade romansallatsblad som du fyller med härlig tabbouli och ät som tacos. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1 300 g bladpersilja
tors, 2013-10-10 08. Recept. Skaunefru. 45. 10min. (0). Finhacka persiljan. Skär tomat och gurka i små bitar. Pressa i en halv citron och salta efter smak
Tabbouleh är en klassisk persiljesallad från Libanon, gjord på persilja, färska tomater, vitlök, olivolja, bulgurvete eller couscousgryn, pressad citron och kryddor
Vill man istället ha en LCHF-vänlig variant så testa min Blomkålshummus (receptlänk) istället. Utöver kyckling, hummus och tabbouli så hade jag en blomkålsstek/blomkålsträd (receptlänk) och lite ugnsrostad blomkål
6-8 msk olivolja. 1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna. 2. Finhacka persiljan och myntan, skala och finhacka löken och tärna tomaterna
Ett givet tillbehör till kebaben är syrlig persiljesallad, orientaliskt tunnbröd och tzatsiki. Orientaliskt tunnbröd Persiljesallad Tzatsiki Grillade grönsaker Muhammara eller ajvar (jag tog ajvar) Gör såhär
Samma sort bulgur har man i tex tabouli (persiljesallad). 7-8 dl vatten (beroende på vilken sort linser du har). Tvätta linserna, lägg i en kastrull och koka upp med 7-8 dl vatten. 7-8 dl vatten (beroende på vilken sort linser du har)
Jag gjorde en sorts rakhat (ostrullar), falafel (kikärtsbiffar), tabbouli (persiljesallad), foul (spiskummindoftande bönröra) och labneh (yoghurtsås med mynta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.