Ett enkelt och bra recept. 4 ägg1½ dl strösocker1 dl vetemjöl1 dl potatismjöl2 tsk bakpulverEv. smaktillsatsrivet skal av ½ tvättad citroneller2 tsk vaniljsockerUgnsvärme - 200 graderVispa ägg och socker pösigt
Sockerkaka - Sponge cake - Tårtbotten. Väg 3 ägg. Ta sedan samma vikt av. Smör, Rumsvarmt. Socker. Vetemjöl. Lägg det mjuka smöret i en skål och vispa till en slät kräm
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.