Tårtbotten "lika delar"
Bakfnatt
Bakfnatt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vetemjöl
  • Bakpulver
  • 3 lika stora glas. Knäck äggen i det första glaset och mät upp lika mycket socker i det andra. I det tredje glaset mäter du upp lika stor mängd mjöl, där 2/3 är vetemjöl och 1/3 potatismjöl (eller kakao om du vill göra en chokladbotten). Anpassa mängden bakpulver utifrån hur många ägg du använder och blanda ner bakpulvret i mjölet: 1 tsk bakpulver till 2-3 ägg, 1,5 tsk till 4-5 ägg och 2 tsk till
  • 6 ägg
  • min
  • 35-40 min Kontrollera att tårtbotten är färdig genom att känna på botten med en provsticka, tandpetare eller liknande. Stickan skall då vara torr då botten är färdig. Låt botten svalna i sin form innan du stjälper upp den på ett bakplåtspapper.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.