Lägg samman tårtan med kräm, grädde och jordgubbar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och majsstärkelse och tillsätt lite i taget under vispning
Min första Mors dag idag så det ska firas med tårta så klart. Tårtbotten , bärmousse och vaniljkräm är hämtade från min bok ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl” och är lite justerade för just denna dag – Mors dag
Stryk ett lager punchgrädde på en av dessa, lägg dit nästa botten och lägg lite mer punchgrädde på den, stryk upp en kupol, men spara lite till att stryka upp med och lägg sen på den sista botten
Spritsa grädde runt kanten och över tårtan. Ugnstemperatur 175º. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten
Den här tårtan gör man med fördel dagen innan den ska serveras, då den behöver tid i frysen. Skär i tunna bitar och koka dem med vatten och sukrin tills det blir en kräm
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.