I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtan som jag provbakade och eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet
Idag firade vi min lillebror med en tårtamedvit chokladmousse, lime och hallon. Vispa moussen när den blivit kall och lägg i en spritspåse med bred öppning
sockerpasta eller marsipan, att täcka tårtanmed. 180 g vit choklad. 1 dl äggvita (vitan från 3 ägg). Vit chokladganache3 dl vispgrädde 180 g vit choklad. Marängsmörkräm1 dl äggvita (vitan från 3 ägg) 190 g strösocker (2,25 dl) 300 g normalsaltat smör citron. Montering0,5 l färska jordgubbar 1 msk socker sockerpasta eller marsipan, att täcka tårtanmed
Vispa äggvitorna i en bunke. Marängbotten. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Bottnarna blev fluffiga och smakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den medvit choklad och citron
Bakboxen i april innehöll ingredienser till en tårtamed hallonmousse och vit choklad. Bred på ett lager med hallonmousse och lägg sedan på den botten som skall vara i mitten av tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.