Jag hittade en jättebra tutorial på hur man gör när man täcker tårtor på Panduros hemsida. Passa på, det märket var verkligen jättebra, lätt och smidig sockerpasta att jobba med
Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtan dagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Här tänkte jag visa hur jag gör när jag täcker en tårta. Det är lite svårt att beskriva så mitt tips är även att ni söker på youtube och tittar på videor om detta, finns massor med bra klipp där
Använd sedan den resterande tredjedelen av jordnötssmörsfrostingen till att täcka tårtan helt. Världens bästa människa som råkar vara min sambo fyller år och hade önskat sig en tårta innehållande choklad, jordnötssmör och sylt
En som vet är C, min man, för det är hans favorit tårta senbarndomen. Ville överraska C med en tårta när han fyllde år i slutet på november och själklara valet blev Dobos
I helgen hade vi finbesök av min familj från ungern. Självklart skulle det bli en tårta till fikat. Jag hade helst bakat en chokladtårta men eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli en regnbågstårta med enbart rosa bottnar fylld med en blandning av grädde och jordgubbssylt
En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Så härligt med en månad där så många får anledning att fira. Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker
Jag tycker verkligen om att baka, men för att inte kroppen ska överdoseras med smör och socker så testade jag en kaka helt utan dessa ingredienser i helgen
Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Ta ett lager med sylt, förslagsvis den här goda blåbärssylten som jag har köpt på Storegården och mellan det andra lagret valde jag marsankräm
Redan när jag började mitt nya jobb för ett halvår sedan fick jag höra talas om att kollegan Maria hade som tradition att någon gång då och då baka och bjuda på en vansinnigt god tårta
En tårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
I söndags så skulle även Simon ha kalas och till den tårtan så skickade hans mamma en bild och undrade om jag kunde göra en liknande tårta och så här vart resultatet
Ibland låter vissa idéer jättebra i huvudet på en. Sen när man utför den blir de en helt annan sak. Som när jag skulle göra den här hallon och flädertårtan i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.