Bär från skog och myr till efterrätt. Ekte Geitost från Norge, en absolut favorit till morgonkaffet. Till det här blev det en hel del grädde, smör, ost, majonnäs och grönsaker
RECEPT - SYRLIG FETAOSTSÅS till GRILLAT. Själv väljer jag nästan alltid gräddfil eller Turkis Yoghurt eftersom de ger en något syrligare sås, som känns frisk och tar fram syran i fetaosten
Tanken är ju också att jag ska presentera mina resultat på ett Handelskammaren event om inte alldelels för lång tid men helt ärligt så undrar jag hur jag ska kunna få ihop något till det
Såsen blev ganska så syrlig. Men jag kan tänka mig att den skulle vara god med till exempel lite kassler till eller som en sås på en buffe eller varför inte att doppa ett gott bröd i
Häll på grädde, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka, rör om då och då. Skär en bit ur den tjockaste delen av sillen och smaka om den är tillräckligt urvattnad, den ska inte vara för salt
Häll upp mjölk och grädde i kastrullen och värm precis till kokpunkten. Lägg äggulorna och sockret i skålen med vaniljfröna och vispa tills smeten blir ljus och krämig
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.