Kom bara ihåg att anpassa mängden citronsaft efter den smak eller det bär du använder så att du får till den rätta “lätt syrliga” smak du är ute efter i en cheesecake
Precis innan servering tar du bort ringformarna och dekorerar varje cheesecakemed några hallon. Rör ihop kexsmulorna med det smälta smöret och fördela ut massan i ringformarna
Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera. (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme)
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmeten och blanda väl. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten
En ljuvlig cheesecakemed hallon som inte behöver någon ugn. Krossa kexen till smulor i en matberedare eller lägg i en påse och banka dem med en brödkavel
Det går bra att frysa in den här cheesecaken. Varva fyllning och rabarberkompott i formen med bottnen. 1Smörj en springform, 21 centimeter i diameter, med smör. Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter. 1Ställ in cheesecaken i kylen i 4–5 timmar eller i frysen i ett par timmar. 1Ta ut cheesecaken cirka 15 minuter före servering. 1Strimla rabarbern med en osthyvel, lägg i kallt vatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter. 1Garnera cheesecakenmed färska hallon och strimlad rabarber
Det översta vita lagret fick bli syrligt av citron. När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
Cheesecake går alltid hem hos mig. Garnera med hallon. Ingredienser8 st digestivekex3 dl grädde100 g philadelfiaost1 1/2 dl socker3 st ägg2 tsk vaniljsocker200 g Marabou mjölkchoklad2 dl frysta hallonGör så härSmula 8 st kex och lägg det i botten på en form med löstagbar kantVispa därefter i tre olika bunkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.