Symötesgryta med twistad gurka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg köttben/märgben
  • 12 morötter
  • 11 liten palsternacka
  • 11 stor gul lök
  • 110 cm purjolök
  • 12 klyftor vitlök
  • 10,5 dl tomatpuré
  • 13 lagerblad
  • 11 tsk torkad timjan
  • 11,5 tsk salt
  • 110 vitpepparkorn
  • 11,5 tsk sambal oelek
  • 11 hel slanggurka
  • 11 rödlök
  • 11 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 11 msk salt
  • 13 msk vitvinsvinäger
  • 11 msk sambal oelek
  • 14 port basmatiris
  • 1700 g färsk kycklingfilé
  • 14 msk smör
  • 14 msk olja
  • 11 burk kokosmjölk
  • 11 dl grädde
  • 11,5 dl hemlagad fond (eller 1,5 msk kycklingfond utspätt i 1 dl vatten)
  • 11 msk röd currypasta
  • 12/3 burk mango chutney
  • 11,5 tsk kanel
  • 11 msk honung
  • 12 msk soja
  • 1200 g wokgrönsaker original, halvtinade
  • 1200 g färska champinjoner
  • 110 cm strimlad purjolökHemlagad fond
  • Sätt ugnen på 225 grader. Lägg benen i en stor form och rosta dem i ca 10 minuter i ugnen, lägg sedan i grönsakerna och löken i formen och låt det rosta ytterligare i ca 20 minuter. Lägg tomatpurén över kött och grönsaker de sista 5 minuterna. Lägg över allt i en gryta och häll på vatten så det täcker allt. Låt det koka upp och skumma av. Lägg nu i vitpeppar, lagerblad, timjan, salt, sambal oelek och låt det puttra på svag värme i ca 5 timmar. Sila av och låt det koka ner till ca 3 dl fond. Twistad gurka
  • Skiva gurkan, strimla rödlöken och rör ihop alla ingredienserna ordentligt, gärna med händerna. Låt stå ca 3 timmar. Ris
  • Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Gryta
  • Skär upp kycklingen till grytbitar och stek i en gjutjärnsgryta tillsammans med hälften av smöret och oljan, låt fräsa tills kycklingen fått en fin yta. Tillsätt kokosmjölk, grädde, fond, currypasta, mango chutney, kanel, honung och soja. Låt puttra i ca 15 minuter. Skiva och stek purjolök, champinjoner och den halvtinade woken i resterande olja och smör, i en separat stekpanna tills de fått fin färg. Blanda i grönsakerna i grytan. Servera grytan tillsammans med riset och den twistade gurkan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.