Rör ut konserveringsmedletmed lite av den heta sylten och tillsätt det i resten av sylten. Kokade ihop lite drottningsylt av hallon och blåbär jag hittade i frysen
Kakdeg125 g smör, rumstempererat 70 g strösocker [0,75 dl] 55 g ägg [1 st] 210 g vetemjöl [3,5 dl] 2 g hjorthornssalt [0,25 tsk] 50 g hallonsylt [3-4 msk]
Har man vaniljstång hemma så låt den koka med och skrapa sedan ut fröna och släng skalet. Om ni som jag har glömt att köpa sylt någon gång så vill jag tipsa om hur enkelt det är att göra egen
Bland annat fick dem en burk medsyltsnittarmed två olika smaker. Ikväll blir det middag och bio med vänner och helgen kommer innebära en resa till pappas landställe och sen Väsby
Skumma med hålslev. Häll upp drottningsylten i väl rengjorda, varma burkar och förslut direkt. Koka upp 1 liter hallon och 5 dl blåbär med syltsocker i en kastrull
Rulltårtor är väldigt enkla att göra, och lika lätt att göra glutenfria med mycket gott resultat. Här har smeten fått smak av favoriterna vanilj och kardemumma och fyllningen består av somrigt härlig drottningsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.